Expertisecentrum Buitenpromoveren

Nieuwsbrief
mei 2024


Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen voor promoveren
naast of na een carrière

Niet promoveren om principiële redenen

Max Rang, promovendus bij Technische Natuurwetenschappen van Universiteit Twente, wil graag zijn proefschrift verdedigen maar stuit daarbij op een muur van ‘administratieve nonsens’. En daarom kan hij niet promoveren om principiële redenen, schrijft hij in een ingezonden brief.

Financiële crisis noopt tot andere promotiecultuur

Aan de bètafaculteiten Rijksuniversiteit Groningen moeten financiële prikkels het promoveren weer terugbrengen tot de kern: "Sommige instituten zijn echt afgedreven. Daar zijn de proefschriften systematisch dikker dan nodig." Nergens in de reglementen staat immers dat een x-aantal publicaties in high impact-tijdschriften nodig is voor een promotie. "Enkel dat er resultaten moeten zijn die gepubliceerd kúnnen worden."

Workshops 2024 - WTC Almere

20-09 Buitenpromoveren in één dag
11-10 Literature review, auteursrecht, plagiaat en referenties.

Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen.
Meer weten of aanmelden?

Blogs: Barbie, Taylor Swift en Roodkapje

Wat hebben deze drie vrouwen gemeen? Floor en Kerstin zien het grotere verhaal en gebruiken hen als (hoofd)personen in hun meest recente blogs over wetenschap en de rest van het leven.

Weetje #2b

Op 27 maart overleed Daniel Kahneman, Nobelprijswinnaar en auteur van Ons feilbare denken, een boek over veelgemaakte denkfouten. In 5.3.3 van ons handboek zetten we een aantal denk- en argumentatiefouten op een rij.

Tip: koop dit handboek (eventueel samen met Werkboek Buitenpromoveren) als (buiten)promovendus als bundel, of beveel het als (co-)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.

Philosophize This!

Op een toegankelijke manier de filosofische verdieping opzoeken? Stephen West helpt je met zijn serie podcasts ‘Philosophize This!’ Elke aflevering gaat vergezeld met Key Takeaways, aanbevolen literatuur en een transcript. Van Aristoteles tot Zizek.

University Rankings

Waar Nederlandse universiteiten zich nog graag profileren met een hoge ranking op de internationale vergelijking van Times Higher Education, trekt de Zwitserse University of Zurich zich juist terug van die jaarlijkse ranking.

The privilege to know, the duty to act

Met deze aan Albert Einstein ontleende uitspraak voeren wetenschappers van Scientist Rebellion klimaatacties. In januari promoveerde Gerrit Schaafsma op een onderzoek naar burgerlijke ongehoorzaamheidsacties voor het klimaat "Burgerlijke ongehoorzaamheid voor klimaat is recht én plicht", aldus de klimaatethicus.

Handboek en Werkboek bestellen

Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid? Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres.

Workshop inschrijven

Deelname kost € 349,- exclusief 21 procent btw. Locatie: WTC Almere (betaalde parkeergarage onder het WTC en NS-station voor de deur). Ontvangst vanaf 9.45 uur, start 10.00 uur, lunch 12.30 uur, vervolg 13.15 uur, einde 16.00 uur. Aanmelden

Disclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, omdat u een van onze producten heeft afgenomen, of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren. Afmelden