Expertisecentrum Buitenpromoveren

Nieuwsbrief
september 2022


Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen voor promoveren
naast of na een carrière

Weetje #37 uit het Handboek

Joyeeta Gupta is in 2007 als lid van het IPCC gehonoreerd met de Nobelprijs voor de Vrede en profileert zich als activistische wetenschapper (klik hier voor interview). Lees haar visie op buitenpromoveren in Handboek Buitenpromoveren. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co-)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.

Juli/augustusblog: René Descartes

In haar blog van afgelopen juli/augustus vraagt Kerstin zich af of er levende machines bestaan. Ze reist terug in de tijd naar René Descartes, die deze vraag positief beantwoordde door niet-menselijke dieren denkvermogen te ontzeggen en aldus op filosofische gronden tot machine te reduceren. Tegenwoordig zijn wetenschappers voorzichtiger in het trekken van dergelijke boude conclusies.

Wetenschappelijke en maatschappelijke impact

Wil je als promovendus naast wetenschappelijk vooral ook maatschappelijk impact maken? THRIVE PhD Academy van Tilburg University biedt een programma waarin met ervaren experts wordt geïnvesteerd in uw persoonlijke en professionele ontwikkeling en u kennismaakt met een ondernemende werkwijze om uw opgedane kennis te valoriseren tot toepasbare kennis ten behoeve van de maatschappij. U werkt samen in een multidisciplinair team van promovendi en legt op laagdrempelige wijze contact met professionals uit het bedrijfsleven met wie u gaat samenwerken. In sommige gevallen krijgt u hiervoor Graduate School credits.

Workshops najaar 2022

30-09 Buitenpromoveren in één dag
21-10 Literature review, auteursrecht, plagiaat en referenties
25-11 Methodologie en wetenschappelijk schrijven

Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten of aanmelden?

September/oktoberblog: Roadtrip

De zomermaanden vormden voor Floor de ideale gelegenheid om te roadtrippen met haar tuin als vervoermiddel en haar boeken als brandstof. Ze maakte lange reizen door tijd en ruimte en doet in haar september/oktoberblog verslag.

Online workshops in 2023

Vier e-meetings per workshopthema. Gewoon vanachter uw bureau of waar dan ook. Zonder reistijd en gegarandeerd coronaproof. Also in English! Meer weten of aanmelden?

The SAGE Handbook of Graduate Employability

In diverse blogs schreef Floor al over buitendoctoren, het na de promotie werken buiten de universiteit (zie ook dit rapport van het Rathenau Instituut). De persoonlijke ervaringen die Ilse Josepha Lazaroms in De Correspondent heeft beschreven laten nauwelijks twijfel over waarom je de universiteit zou verlaten. In 2022 verscheen The SAGE Handbook of Graduate Employability, een zeshonderd pagina’s en dertig hoofdstukken tellend handboek voor iedereen die hier werk van wil maken.

Reisgids voor onderzoekers

Met online platform Ineo kunnen onderzoekers digitale tools en datasets zoeken, selecteren en gaan (leren) gebruiken. Ineo is daarmee een soort reisgids voor met name geesteswetenschappers en een deel van de sociale wetenschappers, uiteenlopend van historici en letterkundigen tot linguïsten, mediaonderzoekers en sociaal-economen, om goed geïnformeerd met een applicatie of dataset aan de slag te gaan.

Handboek en Werkboek bestellen

Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid? Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres.

Workshop inschrijven

Deelname kost € 349,- exclusief 21 procent btw. Locatie: WTC Almere (betaalde parkeergarage onder het WTC en NS-station voor de deur). Ontvangst vanaf 9.45 uur, start 10.00 uur, lunch 12.30 uur, vervolg 13.15 uur, einde 16.00 uur. Aanmelden

Disclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, omdat u een van onze producten heeft afgenomen, of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren. Afmelden