Expertisecentrum Buitenpromoveren

Nieuwsbrief
juli 2020


Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen voor promoveren
naast of na een carrière

Workshops najaar 2020 (coronaproof!)

11-09 Methodologie en wetenschappelijk schrijven
09-10 Buitenpromoveren in één dag
20-11 Literature review, auteursrecht, plagiaat en referenties

Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten of aanmelden?

KNAW-webinars online

Webinars, lezingen, en allerlei interessante wetenschappelijke presentaties heeft de KNAW overzichtelijk online gebundeld. Gratis kennis op een presenteerblaadje zogezegd. En makkelijk toegankelijk via Youtube.

Weetje #54 uit het Handboek

Promotieonderzoek doet u wellicht uit passie, maar de kwaliteit moet wel de peer reviewers en leescommissie overtuigen. Waar zij op letten leest u in hoofdstuk 3.10.10 van Handboek Buitenpromoveren. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co-)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.

Vergeten muziekfamilie

Dat promoveren geen leeftijd kent, wordt opnieuw bewezen door Rein Verhagen (83). Het proefschrift van de professioneel blokfluitist richt zich op de ontwikkeling van de reformatorische kerkmuziek ten tijde van de Van Blankenburgs. Met name op Quirinus van Blankenburg, de 'Nederlandse Bach'.

Maart/april-blok: Break-down of the normal

Het is lastig om je los te maken van wat je al denkt te weten. Floor wijst u echter op een truc: het creëren van een breakdown of the normal. Lees haar mei/juniblog.

CBS-onderzoek promoties

Het CBS heeft voor de derde keer onderzoek gedaan onder gepromoveerden. Wat zijn de belangrijkste resultaten voor gepromoveerden, hoe kijken zij terug op hun promotietraject en hoe doen zij het op de arbeidsmarkt? Opmerkelijk: 56 procent had PhD-baan, 44 procent dus niet. Lees alle resultaten.

Dissertatieprijzen

Ze zijn eervol en u verdient er een deel van uw promotiekosten mee terug: dissertatieprijzen. Kijk maar eens bij de Stichting Praemium Erasmianum (€ 3.000,-) en de Boymansprijs (€ 1.250,-).

Juli/augustusblog: Der Willy

Controversieel onderzoek is van alle tijden. Kerstin toog in het pre-coronium naar de overzichtstentoonstelling ‘Design van het Derde Rijk’ in Design Museum Den Bosch. Lees haar juli/augustusblog.

Handboek en Werkboek bestellen

Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid? Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres.

Workshop inschrijven

Deelname kost € 349,- exclusief 21 procent btw. Locatie: WTC Almere (betaalde parkeergarage onder het WTC en NS-station voor de deur). Ontvangst vanaf 9.45 uur, start 10.00 uur, lunch 12.30 uur, vervolg 13.15 uur, einde 16.00 uur. Aanmelden

Disclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, omdat u een van onze producten heeft afgenomen, of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren. Afmelden