Expertisecentrum Buitenpromoveren

Nieuwsbrief
maart 2021


Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen voor promoveren
naast of na een carrière

Workshops voorjaar 2021 (coronaproof!)

09-04 Buitenpromoveren in één dag
21-05 Methodologie en wetenschappelijk schrijven
25-06 Literature review, auteursrecht, plagiaat en referenties

Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten of aanmelden?

Maart/aprilblog: Lord Voldermort

Kerstin gaat in op angst voor woorden en moedigt promovendi aan angstwoorden juist te zien als opening naar nieuwe, rijke inzichten. Lees haar maart/aprilblog.

Zoom-sessies (coronaproof!)

Ideaal voor wie elke maand een stevige boost wil krijgen. In een paar uur en in een klein groepje. Gewoon vanachter uw bureau of waar dan ook. Zonder reistijd en gegarandeerd coronaproof. Also in English! Meer weten of aanmelden?

Online uitwisselen over wetenschap

On Science & Academia is een verzamelplatform met posts over alle aspecten van wetenschappelijk onderzoek qua zowel het organiseren daarvan via instituten en open podia als conceptueel en methodologisch per discipline.

Weetje #695 uit het Handboek

Krijgt u ook uitnodigingen om te spreken op congressen of te publiceren in journals in uw inbox? Houd er rekening mee dat niet alle uitnodigende partijen bonafide zijn. Lees meer in paragraaf 5.2.8 van Handboek Buitenpromoveren. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co-)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.

Wetenschappelijke data delen

Het wordt steeds gemakkelijk om toegang te krijgen tot bestaande wetenschappelijke data, maar hoe weet je waar je moet zijn als je zélf graag data wil delen? E-data & Research is het blad over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Het bevat artikelen voor onderzoekers en dataprofessionals en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksgegevens.

Wetenschappelijke integriteit onder druk

De sfeer op faculteiten, de pressie om te publiceren en baanbrekend te zijn, de competitie en de onzekerheid van tijdelijke aanstellingen kunnen leiden tot sloppy science of wetenschapsfraude. Hebben we hier te maken met rotte appels of muffe fruitschalen? Met die vraag ging Tamarinde Haven aan de slag in haar promotieonderzoek. Beluister haar analyse tijdens de radio-uitzending van Dr. Kelder en Co op 23 januari 2021. Het betreffende proefschrift is ook digitaal verkrijgbaar.

Januari/februariblog: Buitendoctoren

Floor analyseert het verschijnsel van buitendoctoren en concludeert dat het aantal doctoren dat buiten de universiteit gaat werken alleen maar zal toenemen. Lees haar januari/februariblog.

Handboek en Werkboek bestellen

Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid? Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres.

Workshop inschrijven

Deelname kost € 349,- exclusief 21 procent btw. Locatie: WTC Almere (betaalde parkeergarage onder het WTC en NS-station voor de deur). Ontvangst vanaf 9.45 uur, start 10.00 uur, lunch 12.30 uur, vervolg 13.15 uur, einde 16.00 uur. Aanmelden

Disclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, omdat u een van onze producten heeft afgenomen, of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren. Afmelden