Expertisecentrum Buitenpromoveren

Nieuwsbrief
mei 2021


Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen voor promoveren
naast of na een carrière

Belastingregeling studiekosten

2021 is het laatste jaar dat je studiekosten (bijvoorbeeld voor boeken en cursussen) kunt aftrekken van de belasting. Vanaf volgend jaar geldt een beperkt budget van € 1.000,- via de STAP-regeling. Profiteer dus dit jaar nog van de ruimere fiscale mogelijkheden.

Workshops voor- en najaar 2021 (coronaproof!)

21-05 en 22-10 Literature review, auteursrecht, plagiaat en referenties
25-06 en 19-11 Methodologie en wetenschappelijk schrijven
24-09 Buitenpromoveren in één dag

Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten of aanmelden?

Promoveren in het hbo

Hogescholen starten komend jaar al met een eigen doctoraatstraject: het Professional Doctorate. Althans, als het aan de Vereniging Hogescholen ligt. Zij wil een nieuwe beroepsopleiding creëren om de grenzen in de beroepspraktijk te verleggen.

Mei/juniblog: Buitendoctoren II

In haar januari/februari blog schreef Floor over het groeiende aantal doctoren dat buiten de universiteit werkt. In haar mei/juniblog gaat zij verder in op mogelijkheden daarvoor.

Weetje #96 uit het Handboek

Lijkt promoveren u maar een eenzame bedoening? Wist u dat u ook als duo en zelf trio kunt promoveren? Lees meer in paragraaf 2.7 van Handboek Buitenpromoveren. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co-)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.

Zoom-sessies (coronaproof!)

Ideaal voor wie elke maand een stevige boost wil krijgen. In een paar uur en in een klein groepje. Gewoon vanachter uw bureau of waar dan ook. Zonder reistijd en gegarandeerd coronaproof. Also in English! Meer weten of aanmelden?

Promotiebeurs en postdocbeurs voor leraren

Door promotie-onderzoek te doen, kunt u zich als leraar verder ontwikkelen. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ondersteunt daarom vijf beurzen waarmee leraren kunnen promoveren of postdoc-onderzoek doen.

Wisselen van promotor en/of begeleider

Daar waar het gedrag van de promotor of begeleider een probleem voor de voortgang is, hebben promovendi het gevoel dat er niets tegen kan worden gedaan, zo signaleert het Promovendi Netwerk Nederland in haar beleidsplan 2021. Het Expertisecentrum Buitenpromoveren herkent deze problemen ook bij buitenpromovendi. Duidelijke regels en richtlijnen over het wisselen van promotoren en begeleiders lijken te ontbreken op universiteiten en UMC’s. Daarom pleit PNN voor hulpstructuren in de vorm van onder andere vertrouwenspersonen en universitaire ombudsfunctionarissen.

Handboek en Werkboek bestellen

Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid? Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres.

Workshop inschrijven

Deelname kost € 349,- exclusief 21 procent btw. Locatie: WTC Almere (betaalde parkeergarage onder het WTC en NS-station voor de deur). Ontvangst vanaf 9.45 uur, start 10.00 uur, lunch 12.30 uur, vervolg 13.15 uur, einde 16.00 uur. Aanmelden

Disclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, omdat u een van onze producten heeft afgenomen, of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren. Afmelden