Paul Baran - door Kerstin

In wezen sociaal en solidair, doe ik regelmatig mee aan oproepen om ergens aan bij te dragen. Dat gebeurde ook toen een verzoek om deel te nemen aan distributed computing op mijn scherm verscheen.

Lees meer

Don't look up - door Floor

Afgelopen jaar heb ik een korte serie opgezet over buitendoctoren, het werkend bestaan van doctoren die buiten de universiteit een loopbaan opzetten. In mijn laatste blog zegde ik toe stil te staan bij de rol van werkgevers. Deze serie onderbreek ik met een blog over een urgenter thema, en vraag ik begrip voor het niet nakomen van mijn belofte.

Lees meer

Hildegard van Bingen - door Kerstin

Deze blog had ook ‘Aletta Jacobs’ als titel kunnen krijgen. Het is immers het Aletta-jaar, waarin wordt herdacht (zeg maar gerust: gevierd) dat honderdvijftig jaar geleden de eerste vrouwelijke student – namelijk Aletta Jacobs – afstudeerde en later als eerste vrouw promoveerde in Nederland.

Lees meer

Buitendoctoren III - door Floor

In deze miniserie over buitendoctoren – het naar analogie van buitenpromoveren beoefenen van wetenschappelijk onderzoek zonder aanstelling daarvoor bij een universiteit – sta ik stil bij wat universiteiten zoal (moeten) doen om promovendi goed voor te bereiden op een loopbaan buiten hun eigen muren. Opvallend genoeg heet dit dan vaak ook meteen ‘buiten de wetenschap’.

Lees meer

Borat Sagdiyev - door Kerstin

Ghostwriters zijn professionals in geschreven en gesproken taal die namens iemand anders een tekst produceren. Een speech bijvoorbeeld, of zelfs een heel boek. De relatieve tragedie bestaat daaruit dat ze in principe onbekend blijven.

Lees meer