Nieuwsbrief
februari 2022


Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen voor promoveren
naast of na een carrière

Tilburgse primeur

Op de valreep van 2021 gebeurde in Tilburg wat in Nederland nog nooit gebeurd is: na de verdediging werd een proefschrift afgekeurd . Niet om plagiaat of gebrek aan decorum, maar de kwaliteit van de verdediging. Na een herkansing is de promovendus alsnog geslaagd . Gaat dit vanaf nu vaker kunnen gebeuren?

Workshops voor- en najaar 2022 (coronaproof!)

18-03 en 30-09 Buitenpromoveren in één dag
29-04 en 21-10 Literature review, auteursrecht, plagiaat en referenties
30-05 en 25-11 Methodologie en wetenschappelijk schrijven

Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten of aanmelden ?

Oproep perifere promovendi

Bent u promovendus en werkzaam in een perifeer/niet-universitair ziekenhuis in Nederland? Neem dan eens contact op met de werkgroep Perifere Promovendi van het Landelijk Overleg Universitaire Promovendi (LOUP), onderdeel van Promovendi Netwerk Nederland (PNN). LOUP is belangenbehartiger van (medische) promovendi in perifere ziekenhuizen. De werkgroep Perifere Promovendi helpt promovendi met vragen over de cao, arbeidsconflicten, maar ook met adviezen over bijvoorbeeld het

https://forms.gle/3EcKqRMoX7F53TYQ6S

projectverloop ten tijde van de pandemie. U kunt er dus met allerlei vragen over promoveren terecht. Daarnaast wil de werkgroep proactief kennis verstrekken en bijeenkomsten organiseren. Daarbij kijken het de werkgroep en het Expertisecentrum Buitenpromoveren naar een gezamenlijke invulling. Lees hier meer over het LOUP of meld je aan bij de werkgroep Perifere Promovendi .

Wetenschappelijke succesverhalen

Wat waren volgens wetenschappers dé wetenschappelijke succesverhalen van 2021? The Guardian zet er tien op een rij.

Januari/februariblog: Don't look up

Met haar januari/februari-blog onderbreekt Floor haar serie over buitendoctoren voor belangrijk nieuws: het is nu of nooit als het om ons klimaat gaat.

Weetje #96 uit het Handboek

Wat hebben Newton en Einstein met elkaar gemeen, naast hun fascinatie voor de werking van de natuur? Ze lieten zich inspireren door wat nu bekend staat als pseudowetenschap. Lees meer in paragraaf 4.5.11 van Handboek Buitenpromoveren. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.

Zoom-sessies (óók coronaproof)

Ideaal voor wie elke maand een stevige boost wil krijgen. In een paar uur en in een klein groepje. Gewoon vanachter uw bureau of waar dan ook. Zonder reistijd en gegarandeerd coronaproof. Also in English! Meer weten of aanmelden?

Populair-wetenschappelijke boeken

Voor de liefhebbers van leesbare boeken over wetenschappelijke onderwerpen heeft de redactie van 'Alles over boeken en schrijvers' een overzicht gemaakt van goede nieuwe populair-wetenschappelijke boeken .

P


Handboek en Werkboek bestellen

Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid? Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres.

Workshop inschrijven

Deelname kost € 349,- exclusief 21 procent btw. Locatie: WTC Almere (betaalde parkeergarage onder het WTC en NS-station voor de deur). Ontvangst vanaf 9.45 uur, start 10.00 uur, lunch 12.30 uur, vervolg 13.15 uur, einde 16.00 uur. Aanmelden

Disclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, omdat u een van onze producten heeft afgenomen, of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren. Afmelden