Expertisecentrum Buitenpromoveren

Nieuwsbrief
april 2022


Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen voor promoveren
naast of na een carrière

Ammodo Science Awards

Ammodo stimuleert kunst en wetenschap. Samen met gerenommeerde partners initieert, ontwikkelt en ondersteunt Ammodo grensverleggende projecten binnen de beeldende kunst, podiumkunst en fundamentele wetenschap. Ammodo heeft twee wetenschapsprijzen ingesteld; de Ammodo Science Award for groundbreaking research en de Ammodo Science Award for fundamental research.

Workshops voor- en najaar 2022

29-04 Literature review, auteursrecht, plagiaat en referenties
27-05 Methodologie en wetenschappelijk schrijven

30-09 Buitenpromoveren in één dag
21-10 Literature review, auteursrecht, plagiaat en referenties
25-11 Methodologie en wetenschappelijk schrijven

Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten of aanmelden?

Wetenschappers en/in klimaatactie

Er was een tijd dat wetenschappers die zich maatschappelijk betrokken toonden met argusogen werden bekeken. Activisme was taboe, want zou objectiviteit belemmeren. Maar wat als alle objectieve feiten tot de wetenschappelijke consensus leiden dat we in een klimaatcrisis verkeren én dat hieraan te weinig wordt gedaan om erger te voorkomen? Dan gaan dus ook wetenschappers zich roeren en de straat op. Woensdag 6 april demonstreerden ze in Den Haag. ‘Ongemakkelijk, maar het moet.’
Wereldwijd voeren wetenschappers actie onder de naam Scientist Rebellion.

Maart/aprilblog: Paul Baran

In haar maart/aprilblog breidt Kerstin het beleid van de Radboud Universiteit om het vak duurzaamheid in alle curricula op te nemen uit naar promovendi, vanuit het revolutionaire idee van Paul Baran om telefoonlijnen te verknopen en zo snel massa te genereren. Als alle promovendi in hun proefschrift ergens de relatie leggen tussen hun thema en duurzaamheid, dan ontstaat via vijfduizend proefschriften per jaar een exponentiële groei van klimaatbewustzijn in het publieke domein.

Weetje #207 uit het Handboek

Schrijven is geen sluitstuk van onderzoek, maar wezenlijk onderdeel van het creatieve proces dat ‘wetenschap’ heet. Begin er daarom mee vanaf dag één. Lees meer in paragraaf 5.2 van Handboek Buitenpromoveren. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.

Zoom-sessies

Ideaal voor wie elke maand een stevige boost wil krijgen. In een paar uur en in een klein groepje. Gewoon vanachter uw bureau of waar dan ook. Zonder reistijd en gegarandeerd coronaproof. Also in English!

Meer weten of aanmelden?

Uw proefschrift als magazine

In uw lekenpraatje vertelt u in eenvoudige bewoordingen aan uw familie en vrienden waarover uw proefschrift gaat. Vaak is dit het enige wat ze van uw onderzoek meekrijgen. De meeste proefschriften zijn namelijk niet zo toegankelijk voor niet-ingewijden. Dat kunt u veranderen door er een magazine van te laten maken.

Gratis online boeken

PDF Drive is een zeer gebruiksvriendelijke zoekmachine die ruim 77 miljoen e-boeken gratis ter beschikking stelt. U kunt ze inzien en ook meteen downloaden.

Handboek en Werkboek bestellen

Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid? Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres.

Workshop inschrijven

Deelname kost € 349,- exclusief 21 procent btw. Locatie: WTC Almere (betaalde parkeergarage onder het WTC en NS-station voor de deur). Ontvangst vanaf 9.45 uur, start 10.00 uur, lunch 12.30 uur, vervolg 13.15 uur, einde 16.00 uur. Aanmelden

Disclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, omdat u een van onze producten heeft afgenomen, of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren. Afmelden